ОТКРИЙ ПО-ДОБРОТО ТИ!
Севтополис Медикал & СПА Хотел

Защо създадохме програма за възстановяване след коронавирус

Защо създадохме програма за възстановяване след коронавирус

Защо създадохме програма за възстановяване след коронавирус

2020 година е към своя край, но именно сега имаме нужда от преосмисляне как се грижим за най-ценния храм - нашето тяло. Много хора от нашето обкръжение вече преминаха през коронавирусна инфекция, споделяйки наблюдения, че не чувстват телата си по същия начин, както преди. Оттук се зароди и идеята да създадем програмата Възстановяване и рехабилитация след Коронавирусна инфекция”, за да помогнем за истинското прераждане и връщане към предишните сили на всеки организъм.

По своята същност новият коронавирус се оказа много по-различен от други подобни вирусни инфекции. Самото протичане е строго индивидуално, а бавният възстановителен процес, с възможност за причиняване на трайни поражения върху органите, изправя пред изпитание млади и възрастни. Оказва се, че при някои пациенти, коронавирусът оставя трайни следи на промяна в дробовете, където увредените от вируса клетки се заменят от фиброзни (нямащи нищо общо с приема на кислород) и това намалява функцията на целия орган. Този процес е наречен пневмофиброза и развитието му в по-големи размери води до трайни негативни последици за целия организъм. От друга страна, токсикацията, която се случва в организма, оставя усещане за обща слабост на мускулатурата дълго след преболедуването.

Ние, от Севтополис Медикал & СПА Хотел мобилизирахме ресурсите си, за да съберем най-добрия екип от професионалисти, рехабилитатори, терапевти и консултанти, създавайки програма*, комбинираща:

●      Правилен хранителен режим, специално съобразен с нуждите на организма, след прекаран COVID-19, за да подпомогнем процеса на детоксикация и оздравяване на организма

●      Консултация с лекар и персонализиране на програмата за максимум ефективност

●      Процедури и техники за подобряване нормалната функция на белия дроб

●      Терапевтични масажи и процедури, минимизиращи негативните последици от вируса и общата слабост на организма

●      Специална комбинация от видове терапии, използващи лековитата сила на водата, билките и етеричните масла

●      Напитки за подсилване на имунната система и детоксикация

Методика на възстановяване след Ковид-19 | Севтополис Медикал & СПА Хотел

*Всеки гост получава персонализирана програма в зависимост от степента на пораженията. Програмата е напълно подходяща да се ползва и с цел превенция срещу Ковид.

Методика на програмата и рехабилитация:

1) Консултация с лекар и персонализиране на програмата

При настаняване се изготвя индувидуална програма за всеки гост, а по време на лечението се извършват периодични индивидуални консултации.  

2) Целодневно меню „Възстановяваща Диета 11“ – включва закуска, обяд и вечеря

Менюто, което предлагаме в лечебния пакет, е базирано на терапевтична „Диета 11“,  препоръчителна за рехабилитация след преболедувана коронавирусна инфекция.

С какво помага? Целта на диетата е да се засилят противовъзпалителните процеси, да се повишат защитните сили на организма, както и да ускори възстановяването му. Диетата включва калорична храна и засилен прием на течности с високо съдържание на витамини и минерали. Енергийната стойност на диетата е равна на 2900-3100 калории на ден.

Методика на възстановяване след Ковид-19 | Севтополис Медикал & СПА Хотел

3) Процедури и техники за подобряване нормалната функция на белия дроб

●  Дихателна кинезитерапия с пранаяма техники

Овладяват се дихателни техники, съчетани със специални кинезитерапевтични упражнения под ръководството на опитен терапевт.

С какво помага? Правилното дишане насища клетките на организма с кислород, увеличава обема на белите дробове, активизира обмяната на веществата, подобрява кръвообращението и укрепва имунитета. Смята се, че съвременният човек диша повърхностно, използвайки само 20% от капацитета на белите си дробове. От древни времена хората са използвали дълбокото диафрагмено дишане, за да подобрят цялостното си състояние, ще ти покажем полезни техники как да го практикуваш и у дома.

●  Ароматерапия с етерични масла (евкалипт, мента и мащерка)

Използваме специално подбрани лечебни етерични масла с множество ползи за благоприятно въздействие върху тялото. 

С какво помага?

Мащерката е неизменна част от медицинските традиции в продължение на хиляди години и до днес. Подобрява функцията на белия дроб и облекчава кашлицата, има антибактериални и противовъзпалителни свойства и спомага изчистването на белия дроб от секрети и токсини.

Евкалиптът възстановява организма след тежко боледуване и стрес, укрепва имунитета и има релаксиращ ефект. Освен това има завидни противовирусни, антибактериални и противовъзпалителни свойства, както и болкоуспокояващи, регенериращи и антипаразитни такива.

Ментата проявява антибактериална активност срещу голяма част от най-разпространените бактерии, отпушва носната лигавица, действа очистващо на белодробните пътища. Облекчава храносмилателни смущения, действа благоприятно при главоболие и мигрена, успокоява стреса и намалява напрежението - всичко, от което имаш нужда в момента.

Методика на възстановяване след Ковид-19 | Севтополис Медикал & СПА Хотел

Превръщаме зоната за релакс в място за ароматерапия - атмосферата е предразполагаща, с уютни и удобни кресла, така че да е достъпна целодневно за теб, за максимален ефект.

4) Терапевтични масажи и процедури, минимизиращи негативните последици от вируса

Терапиите, които сме подбрали, целят да помогнат не само да се възстановиш с правилна рехабилитация, но и да почувстваш отново тялото си безгрижно, отпочинало, силно.

●  Терапевтична масажна програма по д-р Роналд Щутц – Андулация

Андулацията е метод за раздвижване на телесните течности в тялото, чрез вибрационни импулси достигащи до клетъчно ниво. Това е най-ефективният метод за интензивно и устойчиво стимулиране на ендогенните механизми на тялото за самовъзстановяване.

С какво помага? Детоксикира, стимулира лимфния поток, пречиства и намалява киселинното съдържание в тъканите. Овладява и елиминира болката и все по-честите хронични оплаквания, болки в гърба и метаболитни заболявания.

Методика на възстановяване след Ковид-19 | Севтополис Медикал & СПА Хотел

●  Вибрационен масаж МаРиТе

Матрично-ритъмната терапия е част от регенеративната медицина, която възстановява тъканите на клетъчно ниво.

С какво помага? Синхронизира ритмичните процеси в организма и възстановява нормалното състояние на клетката, подобрява се храненето на клетъчно ниво и микроциркулацията, и се стимулират процесите на отделяне на отпадни вещества, за да се засили оздравителния процес.

●  Хидромасажна вана с магнезий (3 дни)

Магнезият е единственият микроелемент, който може да прониква през кожата, като навлиза директно в клетките. Прибавянето на магнезий към минералната вода във хидромасажните вани е от изключително значение за функцията на целия организъм.

С какво помага? Намалява стреса, регулира дейността на сърцето и мозъка, подобрява имунитета, участва в изграждането на здрави кости.

Методика на възстановяване след Ковид-19 | Севтополис Медикал & СПА Хотел

5) Видове терапии, използващи лековитата сила на билките и минералната вода в хотела

Лечебната мощ на минералната вода ти помага да рехабилитираш и да се чувстваш добре в собственото си тяло.

●  Басейн с минерална вода с метасилиций и радон

Метасицилиева киселина и радон, които се съдържат в минералната вода в Павел баня ускоряват в пъти регенерацията на клетките.

С какво помага? Подобрява се метаболизмът и функцията на сърдечно-съдовата система, понижава се холестеролът в кръвта, засилва се кръвооросяването, активират се метаболитните процеси в клетките. Освен това, действа противовъзпалително и болкоуспокояващо. Силицият активизира процесите на регенерация във всички тъкани и органи. Доказано е неговото участие при изграждане на съединителната тъкан, както и в синтеза на колаген. Радонът в минералната вода прониква в организма чрез кожата, подобрявайки метаболизма, засилва кръвооросяването и действа противовъзпалително и болкоуспокояващо.

●  Финландска сауна с хималайска сол

Затоплената хималайска сол предлага въздух, обогатен с отрицателни йони, подобрява физическото състояние, повишава устойчивостта ни.

С какво помага?  Подобрява циркулацията на кръвта, насърчава тялото да се освободи от токсините чрез потене и облекчава схванатите мускули.

Методика на възстановяване след Ковид-19 | Севтополис Медикал & СПА Хотел

●  Билкова сауна

Като екип, който разчита на безграничната сила на природата, ти предлагаме разновидност на стандартната сауна. Билковата сауна е със значително по-ниска температура, която я прави подходяща за многократно използване с удължен престой /до 20-25 мин/.

С какво помага? Магията се случва в сауната - получава се естествена инхалация на сухи билки - нагрети достатъчно и автоматично полети с вода, те изпаряват етерични масла. Използваните билки са мента, маточина, лайка, лавандула, розов цвят. Билковата сауна има изключително благоприятно въздействие при дихателни и кожни проблеми, както и при такива в носоглътката.

●  Кнайп пътека - пътека на здравето

Енергията на човешкото тяло има нужда от стимулации, а такава е и кнайп пътеката.

С какво помага? Подобрява кръвообръщението, стимулира метаболизма, притъпява съществуващи болки, създава чувство на лекота и отмора.

Методика на възстановяване след Ковид-19 | Севтополис Медикал & СПА Хотел

6) Напитки за подсилване на имунната система и детоксикация

Приемът на Канген вода, имуностимулиращи чайове и детокс смутита ще подобрят храносмилането, ще засилят имунната ти система, действайки детоксикиращо на целия организъм, за да прогоним чувството за умора.

●  Имуностимулиращ билков чай със специална смес от подбрани природни билки

Чаят стимули имунната система, кръвообращението и обмяната на веществата, подобрява състоянието на дихателната и храносмилателната система, вдига имунитета и забавя клетъчното стареене. Предвидена е консумация на 750 мл. чай на ден за оптимален ефект.

●  Смути детокс за мигновено зареждане с енергия и свежест

Освен че е богато на фибри, храносмилателни ензими, антиоксиданти, витамини и други важни вещества, детокс смутито засилва процеса на детоксикация, подобрявайки храносмилането.

●  Канген вода

Тя е алкална, антиоксидантна, чиста, безопасна и здравословна питейна вода - вода за обновени клетки. Тази вода неутрализира киселинноста в организма, което е особено важно след прекарана инфекция. Всеки участник в програмата ще консумира поне 750 мл. вода на ден за най-добър ефект.

---------------------------------------------------

Създадохме програмата “Възстановяване и рехабилитация след Коронавирусна инфекция“ с много любов, старание и отдаденост към всеки детайл.

Ти сам ще усетиш отново себе си здрав, ще намериш баланса, без да се примиряваш с по-различното чувство в тялото си след преболедуването на Ковид.

Дългогодишният ни опит сред широк спектър от балнеоложки и оздравителни процедури ни насочи именно към това да отговорим на нуждите за теб и твоето семейство - да следваш план, съгласуван със специалисти, съчетавайки хранителен режим, лечебни и СПА процедури, полезни практики и упражнения, за да излекуваш напълно тялото си за силна имунна система.

 

Програмата не приключва с напускането на хотела, а напротив – грижата за пълното възстановяване е част от цялостен, завършен процес в продължение на 2 до 3 месеца и е важно да си отговорен и у дома. За максимален ефект програмата протича така:

Методика на възстановяване след Ковид-19 | Севтополис Медикал & СПА Хотел

Регенерирай тялото, прочисти дробовете, прероди се отново!

Приветствай по-доброто ТИ!

За резервация, моля обади се на тел. 0887 361 669 или заяви своя
 “Възстановяване и рехабилитация след Коронавирусна инфекция” пакет онлайн.
 

 

 

Заповядайте при нас. Ние ви очакваме!