ОТКРИЙ ПО-ДОБРОТО ТИ!
Севтополис Медикал & СПА Хотел

Севтополис Хотел & SPA на международната сцена

Севтополис Хотел & SPA  на международната сцена

Севтополис Хотел & SPA на международната сцена

Г-жа Милена Иванова – основател на Севтополис Медикaл & SPA Хотел беше част от Международен бизнес и инвестиционен форум в Истанбул, Турция. Събитието се проведе в периода 26 -  27 януари 2023 г. и беше организирано от   Българската агенция за инвестиции (БАИ) към МИР,

Част от българската делегация бяха министъра на иновациите и растежа Александър Пулев, министъра на здравеопазването д-р Асен Меджидиев, министъра на туризма д-р Илин Димитров, Н. Пр. Ангел Чолаков – извънреден и пълномощен посланик на Република България в Република Турция, Богдан Богданов - изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции, както и кметове на няколко български общини.

Г-жа Милена Иванова  представи България чрез Севтополис Медикaл & SPA Хотел, който  вече 12 години е лидер в иновациите в сферата на лечението чрез вода,  рехабилитацията и рекреацията. Хотелът е пример за добре реализирана инвестиция и непрестанен стремеж за повишаване на качеството на предлаганите услуги у нас.

Международният форум бе фокусиран върху възможностите за сътрудничество между България и Турция в областта на автомобилостроенето и машиностроенето, здравеопазването и балнеологията, предизвикателствата пред бизнеса, както и потенциала за развитие на природните ресурси на страната ни.

Представителите от страна на България - министърът на здравеопазването д-р Асен Меджидиев и Богдан Богданов, изпълнителен директор на Българска агенция за инвестиции изразиха желание за съвместно сътрудничество с Турция  и  изтъкнаха предимствата на българската икономика и възможностите за инвестиции пред потенциални турски бизнес партньори.

Те заедно с г-жа Иванова участваха в двустранни срещи, на които бяха обсъдени възможностите за сътрудничество между България и Турция. На тях тя се  запозна  с туристическото търсене от страна на съседите ни, за да можем да отговорим на постоянно променящия се пазар. Обсъдени бяха идеи за развитие и модернизация в  балнеолечебния сектор.

Част от разговорите акцентираха върху слаборазвити райони, богати на минерални извори в България. Представителите на турския бизнес имаха възможността да споделят своя богат опит  в сферата на здравеопазването.

Безспорно България и конкретно курорта Павел баня, чрез природните си богатства – умерен климат, лековити минерални извори и голямо биоразнообразие,  имат потенциала да се превърнат в притегателен център за туристи от съседните държави.

Не бива да забравяме, че България е на второ място в Европа по богатство на минерални извори. Привлекателна е както с разнообразието си на води (с температура между 12 и 100°С ) с дълбочинен произход, така и с климата си позволяващ развитието на 4 сезонен туризъм.

Към днешна дата в България са сертифицирани:

Медикал/СПА центрове – 51

СПА центрове – 130

Уелнес центрове – 33

Важна фигура в събитието беше министър Димитров, който направи няколко важни обявления: статистика за повишения стокообмен между България и Турция, предстоящото откриването на българско туристическо представителство в Истанбул и изграждането на офис на БТА в Анкара.

Посланикът на България в Турция, Ангел Чолаков отбеляза, че българо-турското партньорство е динамично и ярко, като подчерта много значими събития в отношенията между двете държави. Едно от тях е откриването на новата самолетна линия Истанбул-Пловдив на 18 февруари тази година.

Министърът на иновациите и растежа, Александър Пулев акцентира върху това, че Турция е ключов външнотърговски партньор на България, а стокообменът между двете държави за периода 2017-2021 г. е в размер на 22,8 милиарда евро, а директните турски инвестиции над 1 милиард евро.

Като представители от страна на Турция се отличиха  Фикрет Индже, почетен председател на Българо-турската търговско-индустриална камара, изтъквайки  че „България е много добра дестинация за инвестиции" и турският заместник-министър на индустрията и технологиите д-р Четин Али Дьонмез, който вижда възможности за сътрудничество с България в автомобилния сектор.

В духа на ползотворното сътрудничество и в бъдеще, ценейки участието ѝ във форума, Министерството на икономиката и развитието на България изпрати благодарствено писмо до г-жа Милена Иванова.

 

Заповядайте при нас. Ние ви очакваме!