ОТКРИЙ ПО-ДОБРОТО ТИ!
Севтополис Медикал & СПА Хотел

Реновация на хотел Севтополис

Реновация на хотел Севтополис

Реновация на хотел Севтополис

ИЗГРАЖДАНЕТО НА ХАРМОНИЧНО ПРОСТРАНСТВО ВЕЧЕ НЕ СЕ СЧИТА ЗА ЛУКС, А ЗА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО УСЛОВИЕ - Милена Иванова

 

Може ли най-напред да представим накратко инвестицията и развитието на проекта за реновация на хотел "Севтополис" в Павел баня - какви са неговите основни параметри, брой стаи и легла, терен, ЗП, РЗП, инвеститор, проектант, изпълнител, начало и завършване?

При изпълнението на амбициозния проект се доверихме на Stephen George International, едно от водещите архитектурни студиа във Великобритания. Създадено през 1970 г., студио SGI има множество престижни международни награди и богато портфолио от сложни и мащабни проекти, сред които "Гаритидж парк", Harmony One, Музеят на модерното изкуство в София, Бизнес център "Оман" и др. За обновените помещения за настаняване в „Севтополис“ архитектите от SGI създадоха впечатляващ дизайн с мисъл за най-малките детайли в името на удобството и сигурността на гостите. Проектът беше изпълнен за период от 3 месеца - от април до юли, и включваше обновяване на 58 стаи, 4 апартамента и шведска маса.


Какви са съвременните потребности и изисквания на клиентите и как те намират отговор в проекта на хотел "Севтополис"? Какви са предлаганите нови услуги, които привличат съвременния клиент?

Без съмнение нашият свят се променя. Все по-често говорим за глобално затопляне, нарастване на населението, недостиг на природни ресурси, нужда от промяна на икономическите системи и ценности. Променят се и нуждите на хората, а те са нашите гости. Нашата цел е щастливият служител, който доставя щастие на нашия гост, и затова изграждането на пространство, което е хармонично за всички страни, вече не се счита за лукс, а за задължително условие. Съвременните потребности и изисквания на гостите стават все по-високи към услугата, която употребяват. Те пътуват както за бизнес, така и за удоволствие, искат да бъдат удовлетворени техните нужди и да получат по- персонализирано и безпроблемно изживяване. Съвременните гости искат да бъдат ангажирани, чути, упълномощени и възхитени от хотелите, които избират.

За нас е от изключително значение не само да задоволяваме техните нужди, а да надхвърляме техните очаквания, като предоставяме на нашите гости изключително и запомнящо се преживяване в здрава и иновативна среда.
Затова развиваме и предлагаме авторски висококачествени програми, разработени от широк кръг професионалисти. Използваме холистичен подход, който съчетава науката на древните цивилизации за естествените източници на здраве
и красота, българската природна медицина с иновациите в
съвременната медицина.

Какви са съвременните материали и технологии, вложени в проекта с цел повишаване на комфорта на обитаване?

Основната ни цел беше да направим нашата среда по-здравословна за нашите гости. Хората знаят, че лекарят играе важна роля за тяхното здраве, но също така и сградата , в която прекарват своето време, е изключително важна.
Затова заложихме на 10 елемента, които се отразяват върху здравето, комфорта и съзнанието на гостите – въздух, вода, хранене, светлина, движение, комфорт, материали, съзнание, общност и звук. Именно това са характеристиките, които влияят най-силно на здравето и подпомагат усещанията за пречистване, релакс, енергия и ентусиазъм у гостите.

Така обновените стаи са вече много по-светли, по-уютни и стимулират здравето и самочувствието на своите обитатели. При ремонта са подбрани и най-качествените материали, които да осигурят още по-безопасна и комфортна среда за почивка и възстановяване. Новите интериори са съобразени с по-дългия престой на гостите - вече има повече място за съхранение на личните им вещи, а елегантното обзавеждане е направено с технологии по последна мода; настилката в стаите е антибактериална, направена от най-високо качество материали, с които предотвратява наслагването на бактерии, лесно се дезинфекцира и същевременно е шумоизолираща.

Създадохме комфорта да почиваш или да работиш в тишина, като напълно шумоизолирахме нашите стаи от всички страни – стени, таван и врата.

Въведохме най-новата тенденция за 2020 г. в интериорния дизайн – биофилен дизайн. Смисълът на думата биофилия е любов към природата и се смята за част от липсващата част от устойчивия дизайн. Биофилният дизайн има за цел да създаде силни връзки между природата и човешката среда, които могат да имат ползи за здравето и благосъстоянието. Включването на биофилия в конструкцията и дизайна на сградата се счита, че има редица предимства, включително: измеримо благоприятно въздействие върху производителността, повишаване на творчеството, подобряване на благосъстоянието, намаляване на стреса и подобряване на обучението.

Нашата цел е да интегрираме Седемте потока на сгради и живи места - въздух, светлина, вода, енергия, звук материя и обитатели. Всеки от тези потоци въздейства на динамичния баланс, който осигурява условията за развитие на живот,
който ни позволява да оцелеем и да се развиваме.

Сграда за здраве. Холистичен подход
Самата дума „холистичен” идва от гръцки език (holos = „цял, цялостен, интегрален”)

10 елемента:Въздух, вода, хранене, светлина, движение, топлинен комфорт, звук, материали, ум и общност. За характеристиките, които се отразяват на здравето, комфорта и съзнанието на обитателите.

  • Въздух – стандарти на качеството включващи филтриране, протоколи за почистване, контрол на микробите и материална безопасност.
  • Вода - тестване и мониторинг за контрол на добавки в обществените води и замърсители в системата.
  • Хранене/подхранване - популяризиране на опциите за здравословно хранене, етикетиране на хранителните вещества, безопасно приготвяне и снабдяване с храни.
  • Светлина – дизайн без ослепителни отблясъци и с циркадно осветление (система, която позволява контрол на цвета и интензитета на светлината), ефекти на повърхностите и контраст, качество на светлината, дневна светлина.
  • Фитнес – активен дизайн, подобрена ергономичност, стимули за активност и структурирани фитнес програми.
  • Комфорт – физическа и визуална ергономия, топлинен, обонятелен и звуков комфорт.
  • Съзнание - организационни политики и прозрачност, биофилен дизайн (концепция в строителството, която кара обитателят да се чувства по-свързан с естествената среда, използвайки директно и индиректно природата), гъвкави и адаптивни пространства

Каква е ролята на Optim Project Management за успешната реализация на проекта?

За нас е много важно да работим с професионалисти, които имат отношение към детайлите и предоставят висококачествена услуга. Именно затова се доверихме на "Oптим Πpoджeĸт Meниджмънт" , които са лидep нa пaзapa зa yпpaвлeниe нa пpoeĸти. Тяхната задача беше изключително трудна – те бяха връзката между различните фирми изпълнители и следяха стриктно за качественото изпълнение, срокове и материали. Щастливи сме, че се доверихме именно на тях, защото изпълниха проекта успешно.

Какви са вашите очаквания за потенциалното развитие на хотелския и спа бизнес в България предвид настоящата ситуация?

Ситуацията през последните месеци постави пред изпитания целия туристически бранш и хората. Разбрахме, че здравето е основно благо, за което трябва да се грижим и да полагаме превантивни мерки. Осъзнавайки това, хората ще започнат да обръщат повече внимание на тялото и духа си, което мисля, че ще доведе до ръст в посещенията на балнео- и СПА хотелите. Ние използвахме ситуацията и направихме по-задълбочени проучвания за нуждите на нашите гости, така създадохме персонализирани пакети за „повишаване на имунитета“ и well-being, с които целим да дадем още повече стойност и полезност.

 

 

Заповядайте при нас. Ние ви очакваме!